reklama

Pomidorowe szaleństwo

Pomidorowe szaleństwo

Są najbogatszym źródłem potasu spośród wszystkich warzyw. Mają także magnez, wapń, i zwalczającego wolne rodniki, jedzmy więc pomidory i walczmy ze starzeniem naszego ciała. Korzystajmy z tych świeżych póki są na straganach, korzystajmy więc z lata.

Pomidory w diecie skutecznie pomagają ponadto w leczeniu obrzęków, nowotworów, czy nadciśnienia tętniczego krwi. A żółta galaretka otaczająca pestki pomidorów mają nawet właściwości przeciwzakrzepowe. Warto więc polecić kilka przepisów wykorzystujących smak tych przepysznych warzyw.forskolin fórum

Pomidorowy bigostabletki drivelan

Składniki: 1 kg pomidorów, pół cukinii, 2 czerwone papryki, 3 cebule, trzy ząbki czosnku, łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz, bazyliaup!grade mellékhatások

Przygotowanie:хапчета за еректилна дисфункция

Na oliwie podsmażamy cebule pokrojone w plastry i czosnek w plasterkach. Dodajemy na patelnię pokrojoną w paski paprykę, przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu, następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię, Pomidory obrane ze skórki kroimy w ćwiartki i dusimy aż uzyskają odpowiednią miękkość, wraz z innymi warzywami. Doprawiamy posiekaną bazylią, pieprzem i solą. Danie pomidorowe dobre jest zarówno jako danie jak i dodatek podawany na zimno.manuskin active anmeldelser

Pomidory zapiekane z czosnkiemmetoda wagnera

Składniki: 10 małych pomidorków cherry, oliwa, 2 ząbki czosnku, tymianek, oregano, pieprz, sól i bazylia

Przygotowanie:

Pomidory kroimy w ćwiartki i układamy je w żaroodpornym naczyniu, razem z czosnkiem i przyprawami, pomidorki polewamy oliwą z oliwek, oraz posypujemy pieprzem i solą. Następnie zapiekamy je w piekarniku w temp 150 st. aż lekko się pomarszczą. Ok. 45 min. Po wyjęciu kropimy oliwą.

Krem z pieczonych pomidorów

Składniki: 1 kg obranych ze skórek pomidorów, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz, 2 łyżki puree z suszonych pomidorów, 2 łyżki oliwy z oliwek, liście bazylii drobno posiekane, 300 m bulionu, zielone pesto, grzanki

Przygotowanie:

1.Piekarnik nagrzewamy do 190 st. Pomidory włożyć do żaroodpornego naczynia. Czosnek wcisnąć w pomidory, posypać solą i pieprzem, rozłożyć puree z pomidorów. Wszystko polać oliwą z oliwek i piec przez godzinę aż staną się miękkie. Posypać bazylią.

2. By otrzymać zupę miksujemy pomidory z bulionem, do zupy dodajemy zielone pesto i grzanki.

reklama
reklama
reklama